Kalknagel(S) verwijderen

Een schimmelnagel is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel, veroorzaakt door een infectie met een huidschimmel. De schimmel komt in de huid door bijvoorbeeld een besmette badkamer-, sauna- of zwembadtegels. Nagelschimmel breid uit in warme vochtige gebieden zoals in sportschoenen. Daarom zijn de teennagels veel vaker aangetast dan de vingernagels.

Met de ND YAG Astanza laser is een nieuwe pijnloze behandeling mogelijk voor schimmelnagels. De schimmel wordt vernietigd door verwarming. Bij iedere puls worden de schimmels en het weefsel opgewarmd. Tussen de pulsen is er een interval van 0.05 seconden waarin het weefsel kan afkoelen. De schimmels kunnen hun warmte slecht afstaan in vergelijking met het weefsel van het nagelbed en zullen daardoor tijdens de intervallen veel minder afkoelen. Na een serie van pulsen hebben de schimmels een vernietigende temperatuur bereikt terwijl de temperatuur van het nagelbed ruim onder de pijngrens blijft.

De behandeling:
Als er een kalknagel is (bij twijfel altijd de pedicure raadplegen) moet er wel worden gezorgd dat een week van tevoren de nagel goed kort gehouden en gevijld wordt en blijft. Tijdens de behandeling wordt de nagel behandeld met de laser. Dit kan een warm of tintelend gevoel geven, maar is niet pijnlijk.

De laser behandeling wordt gevolgd door een behandeling met een antischimmelzalf. Deze zalf moet 2 keer per dag om de nagels en tussen de tenen gebruikt worden. Schoenen moeten ook regelmatig aan de binnenzijde worden besproeid met een schimmelwerende spray. De gezonde nagel heeft tijd nodig om uit te groeien. In sommige gevallen moet de behandeling enkele of meerdere keren herhaald worden. De behandelingen kan herhaald worden na 6 a 8 weken. Bij D-Artist betaald u per sessie en dit bedrag is gebaseerd op beide voeten. Voor de prijzen verwijs ik u graag naar de prijslijst laseren.

Tips om her-infectie van de kalknagel tegen te gaan:
Neem altijd schone sokken mee vooraf aan de behandeling. Om er zeker te zijn dat er in je sokken geen besmetting meer aanwezig is, de sokken altijd wassen op een minimale temperatuur van 60 graden.

Spuit regelmatig al het schoeisel in met een anti-schimmelspray.

Spoel altijd goed de zeepresten af na het douchen en maak je voeten en vooral tussen de tenen kurkdroog, schimmel kan zich dan niet meer vermenigvuldigen.

Zoveel mogelijk open of zuurstof doorlatende schoenen dragen.

Prijs per twee voeten € 80,-

Bij D-Artist werken uitsluitend op afspraak.

Volg ons ook op: