Waar moet je rekening mee houden voor de behandeling?

Wanneer u heeft besloten om de behandeling te laten uitvoeren zijn er een paar dingen die u vooraf in acht moet nemen. In eerste instantie is het heel belangrijk om voor de Micro Hair Pigmentatie behandeling de nazorginstructies goed door te lezen. De zorg voorafgaand aan de behandeling is niet zeer uitgebreid. Wij adviseren de haren kort te scheren zodat de behandelaar er goed bij kan. Dit geld niet voor Scalp Micro Pigmentatie.

Het is fijn om te weten dat de MHP behandeling door de meeste mensen als niet pijnlijk wordt ervaren. Dit komt omdat er met het plaatsen van een stoppel tattoo veel minder diep wordt getatoeëerd dan voor het plaatsen van een ‘gewone’ tatoeage. Mocht u toch liever een verdoving willen voor de MHP behandeling (dit geldt alleen voor een complete schedel behandeling), dan raden we aan het volgende te doen: 

  • Vraag de apotheek om een verdovende zalf, xylocaine zalf ( geen crème ) dit is zonder recept verkrijgbaar (print het uit indien ze het vragen) of bestel het online.
  • Smeer de verdovende zalf anderhalf uur van te voren op het gedeelte wat wordt behandeld. Dek het ingesmeerde gedeelte af met doorzichtige folie en bedek.met een muts of pet.
  • Was voor de MHP behandeling het haar / hoofd met shampoo.
  • Gebruik geen gel, lak of haarpoeder voor de behandeling.
  • Gebruik 1 week voor de haar pigmentatie behandeling en tot 2 weken na de behandeling geen minoxidil.
  • Bij een Razor look moeten de haren de dag voor de behandeling geschoren worden op de kortste stand.
  • Ons advies is om het hele hoofd te scheren.

Tip:  Wanneer u voor de compleet geschoren look gaat(Razor Look), raden wij u aan om een paar dagen van te voren het hoofd licht in te smeren met verzachtende vaseline creme. Het hoofd is dan makkelijker te pigmenteren en de hoofdhuid is dan wat soepeler. Dit is uiteraard alleen de bedoeling bij mensen met een geheel kaal hoofd.

Volg ons ook op: